آشنایی با المنت فین دار یا پره ای

المنت فین‌دار

المنت‌های فین‌دار در حقیقت نوعی هیتر میله‌ای محسوب می‌شوند، که استفاده از پره یا فین بر روی آنها باعث افزایش میزان سطح گرمایشی در این المنت‌ها شده، که همین امر سبب افزایش سرعت انتقال دما می‌شود. به این نوع از المنت‌ها، المنت‌های رادیاتوری یا پولک‌دار نیز گفته می‌شود. در تعریفی دیگر المنت فین‌دار یا پره‌ای دارای یک میله گرد خم شده‌است، که معمولا به حالت U شکل استفاده می‌شود. بر روی این میله فین‌ها یا پره‌هایی از جنس استیل یا آهن قرار می‌گیرد و در دو طرف آن از مهره‌های برنجی استفاده می‌شود. همچنین واشرهای برنجی یا نسوز نیز برای محکم کردن بست‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. از این نوع المنت‌ها اکثرا برای استفاده در سیستم‌های تهویه هوا استفاده می‌شود. شایان ذکر است که این نوع هیترهای میله‌ای بسیار کاربردی و پرمصرف هستند، زیرا گرمای بسیار خوبی را از طریق تابشی یا هدایتی می‌توانند منتقل کنند. به عنوان مثال، برای به‌کارگیری در اماکنی مانند گلخانه‌ها یا کابین‌ها، از این نوع المنت‌ها استفاده کرده و با قرار دادن فن‌های صنعتی بزرگ در پشت آنها، برای این اماکن تولید باد گرم یکنواخت می‌کنند.

کاربردهای المنت‌های فین‌دار

المنت فین‌دار در واقع یک نوع المنت گرمایی است. المنت گرمایی در حقیقت سیمی است دارای مقاوت الکتریکی زیاد، که می‌تواند جریان بسیار زیادی را تحمل کند. معمولا دور المنت‌ها را به وسیله یک عایق نارسانا مانند خاک‌ نسوز یا سرامیک می‌پوشانند. به طور کلی، المنت‌ها در انواع مختلف و با توان‌های گوناگون جهت کاربردهای متنوع صنعتی و خانگی در بازار موجود می‌باشد. در مجموع از المنت‌ها در صنایع مختلفی مانند مخازن روغن و آب داغ، کارخانجات بسته‌بندی، لوازم خانگی، خشک‌کن‌ها، صنایع شیشه، صنایع پلاستیک، سردخانه‌ها و غیره استفاده زیادی می‌شود، که البته یکی از انواع این المنت‌ها، المنت فین‌دار است.

شایان ذکر است که تعداد زیادی از پروژه‌های صنعتی برای فرآوری و عملکرد بهینه خود نیاز به حرارت دارند. برای ایجاد و افزایش حرارت، المنت‌های فین‌دار گزینه بسیار مناسبی هستند که سرعت انتقال حرارت را افزایش می‌دهند. از این نوع المنت‌ها برای مصارفی همچون آبکاری، استفاده در کوره‌های صنعتی، خشک کردن قطعات پلاستیکی و خشک کردن میوه و موادغذایی دیگر نیز استفاده می‌شود. همچنین این نوع المنت‌ها کاربرد زیادی در ساخت بخاری‌های صنعتی و تهیه دستگاه‌های تهویه هوای مطبوع دارند. به عنوان مثال، با استفاده از یک المنت ۴ هزار واتی می‌توان گرمای مطبوعی را برای کارکنانی که در سوله‌ای به طول ۱۰ متر مستقر هستند، فراهم کرد.

کاربردهای المنت‌های فین‌دار

امکانات المنت‌های فین‌دار

المنت‌های فین‌دار دارای مدل‌های مختلفی مانند المنت میله‌ای، المنت فولادی گالوانیزه، المنت فین‌دار ۳۰۴، المنت فین‌دار ۳۱۶ و المنت فین‌دار ۳۲۱ هستند، که هر کدام در پروژه‌های مخصوص به خود به‌کار گرفته می‌شوند. قطر این لوله‌ها معمولا از ۶ میلی‌متر شروع شده و تا ۲۰ میلی‌متر نیز موجود می‌باشند. ولتاژ نرمال مورد استفاده در این نوع المنت‌ها ۲۳۰ ولت است، ولی در صورت درخواست مشتری نوع ۳۸۰ ولت نیز قابل طراحی و پیاده‌سازی است. شایان ذکر است که حداکثر دمایی که می‌توان از این المنت‌ها استخراج کرد، در حدود ۴۸۰ درجه سانتی‌گراد می‌باشد، که همین امر کاربردهای فراوانی را برای این سیستم به وجود می‌آورد. نکته آخر اینکه درست است که این نوع المنت‌ها را بیشتر به شکل U درست می‌کنند، ولی اشکال دیگری هم مانند دایره‌ای، مثلثی، M شکل و سایر موارد ترکیبی دیگر نیز با توجه به نوع کاربرد مورد نیاز، طراحی و ساخته می‌شودن. هرچند باید به این نکته توجه کرد که بار سطحی بالا باعث کاهش طول عمر آنها خواهد شد، که این مسئله باید در هنگام طراحی و ساخت در نظر گرفته شود.

نکته دیگر اینکه اگر این نوع المنت‌ها را به شکل صاف سفارش دهند، گاهی ممکن است با المنت‌های فشنگی اشتباه گرفته شود، ولی باید توجه داشت که این دو المنت از نظر ساختاری کاملا با هم متفاوت هستند. این تفاوت در سیم المنت که در آنها قرار می‌گیرد، نمود بیشتری پیدا می‌کند. تفاوت دیگر بین این دو نیز این است که المنت فشنگی دارای حرارت بیشتری نسبت به المنت فین‌دار می‌باشد.

امکانات المنت‌های فین‌دار

مزایای المنت‌های فین‌دار

بارزترین و پراهمیت‌ترین امتیاز این نوع از المنت‌ها با توجه به استفاده از فن‌های صنعتی در کنار آن، گردش حرارت و هوای یکنواخت برای اماکن بسته است. این نوع از المنت‌ها با استفاده از فن‌های دمنده حرارت را به پشت این المنت‌ها پرتاب می‌کند و حرارت را در محیط به گردش در می‌آورد، که این مسئله باعث افزایش سریع حرارت در محیط می‌شود. این موضوع که این نوع از المنت‌ها برای ایجاد گرما به اکسیژن نیازی ندارند، باعث افزایش کارایی و بازدهی آنها در پروژه‌های صنعتی شده‌است. همچنین به علت وجود فن‌های بزرگ از سرخ شدن این المنت‌ها جلوگیری شده و بروز آتش‌سوزی را به کمترین حالت ممکن می‌رساند. این ویژگی‌های منحصر به فرد می‌تواند یک هوای یکنواخت را در یک محیط ایجاد کند. از این قابلیت در برخی از دستگاه‌های صنعتی مانند خشک کردن یکنواخت مواد غذایی، رطوبت‌زدایی از مواد شیمیایی و مواردی از این دست استفاده زیادی می‌شود. علاوه بر داشتن این مزایای مهم، امنیت و ایمنی این نوع المنت‌ها بسیار بالا بوده و قابل مقایسه با سوخت‌های فسیلی و گازهای مصرفی نیست. همچنین کنترل دقیق درجه حرارت از دیگر مزایای مهم این نوع از المنت‌ها است، که مسلما در اکثر پروژه‌های صنعتی این امر بسیار مهم و ضروری می‌باشد.

مزایای المنت‌های فین‌دار

چگونگی ساخت المنت‌های فین‌دار

در گام نخستین به وسیله فشار این المنت‌ها را به شکل لوله‌ای می‌سازند و بعد از آن با روکش فلزی مسی، استنلس استیل، تیتانیوم استیل، استیل ساده، گالوانیزه یا دیگر آلیاژهای ضد زنگ پوشش داده می‌شوند. سپس به آنها شکل داده و به صورت مارپیچ یا مدل‌های دیگر در می‌آورند. لازم به ذکر است که استفاده از نوار گالوانیزه و استیل باعث می‌شود که حرارت به سرعت به پره‌ها منتقل شود. باید بدانید که نرخ انتقال حرارت در گالوانیزه چهار برابر استیل است، ولی استیل به علت ضد زنگ بودن بیشتر در محیط‌های مرطوب و نمکی مورد استفاده قرار می‌گیرد. معمولا تعداد پره‌ها در هر اینچ حدود ۴ الی ۵ عدد بوده و قطر داخلی آنها ۲۵ میلی‌متر و قطر خارجی آنها نیز در حدود ۵ سانتی‌متر می‌باشد. لازم به ذکر است که برای افزایش کارایی این نوع از المنت‌ها در مواردی این فین‌ها را روی لوله جوش می‌دهند.

چگونگی ساخت المنت‌های فین‌دار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *