تاریخچه مختصری از کتری های برقی
هنگامیکه در حدود صد سال پیش استفاده از اجاقگاز به طور گسترده متداول شد، کتریهای سوتزن که به کتری بخار معروف بودند، به وسیله محبوب آشپزخانه تبدیل شد. ساختار خیلی ساده بود، آب داخل کتری میجوشید و بخاری را تولید میکرد که با فشار از میان درپوش خارج میشد و سوت بلندی به صدا در میآمد.
در سال ۱۹۲۲، کتریهای برقی اختراع آرتور لسلی، جای کتریهای بخار را گرفت. سپس راسل هابز کتری K2 را در سال ۱۹۵۹ ساخت که دارای دستگیره و درپوشی بود که داغ نمیشد و مانع از سوختن دست افراد میگردید.
طرز کار کتری برقی
در داخل هر کتری برقی، یک کلاف فلزی وجود دارد. انرژی برق از میان این کلاف عبور کرده و به گرما تبدیل میشود و آب سرد داخل آن را گرم میکند. فرایند کار تا حدودی شبیه به این است:
- هنگامیکه کتری روشن میشود، جریان الکتریکی قوی از میان کلاف یا «المنت حرارتی» عبور میکند.
- سیمپیچ دارای مقاومت الکتریکی (معیاری برای اندازهگیریِ سختی عبور جریان الکتریکی از میان آن) است. این مقاومت، انرژی الکتریکی عبوری از خود را به گرما تبدیل میکند.
- گرما آب داخل آن را به نقطهجوش میرساند.
- در برخی از کتریها از ترموستات استفاده میکنند که باعث میشود وقتی آب به دمای مناسب رسید، کتری خاموش شود.
منبع