تأثیر المنت دستگاه جوجه کشی در یکسان سازی دمای دستگاه

تأثیر المنت دستگاه جوجه کشی در یکسان سازی دمای دستگاه

جهت خرید و یا مشاهده قیمت المنت های حرارتی فروشگاه روی دکمه رو به رو کلیک کنید

المنت دستگاه جوجه‌کشی نوعی المنت حرارتی است که برای تأمین گرمای داخل دستگاه جوجه‌کشی استفاده می‌شود؛ المنت با کنترل و تنظیم مکرر دمای داخل دستگاه جوجه‌کشی، دما را همواره یکنواخت نگه می‌دارد. با این روش، احتمال سوختن دستگاه نسبت به روش‌های قدیمی‌تر تأمین گرما، بسیار کمتر خواهد بود. دستگاه‌های مجهز به این نوع المنت به دلیل کیفیت بالایی که دارند گران‌تر از سایر دستگاه‌ها هستند.

نحوۀ عملکرد دستگاه جوجه‌کشی

دستگاه جوجه‌کشی به محفظه‌ای استاندارد و ایزوله‌ای گفته می‌شود که در داخل آن گرما و حرارتی نظیر دمای بدن پرندهٔ مادر مهیّا شده است. دستگاه می‌تواند در زمان مشخص، تخم نطفه‌دار را به جوجه تبدیل کند.

برای اولین بار دستگاه جوجه‌کشی، با استفاده از جعبه‌ای چوبی، پارچه و مقداری آب گرم ساخته شد. دستگاه این‌گونه کار می‌کرد: ابتدا مقداری آب گرم را در داخل جعبه می‌ریختند، بعد با گذاشتن پارچه‌ای با اندکی فاصله بر روی آب و قرار دادن تخم‌های نطفه‌دار بر روی آن و بستن در جعبهٔ چوبی عملیات جوجه‌کشی آغاز می‌شد. جالب است که از گذشته تاکنون، در روش کلی دستگاه جوجه‌کشی تغییر چندانی به وجود نیامده است؛ اما در ساختار و جزئیات آن تغییراتی ایجاد شده است.

در گذشته‌های دور، مصریان با سوزاندن انواع کودهای حیوانی و چینان با سوزاندن پارافین و الکل، گرمای مورد نیاز داخل دستگاه جوجه‌کشی را فراهم می‌کردند. امروزه نیز با تکیه‌بر تجربه گذشتگان و بر پایهٔ همان اصول اما با ساختاری مدرن‌تر و باکیفیت‌تر دستگاه‌های جوجه‌کشی تولید می‌شوند. یکی از این تغییرات در نوع تأمین گرمای مورد نیاز است. در دستگاه‌های مدرن از المنت جهت تأمین حرارت و گرمای مورد نیاز استفاده می‌شود.

ایجاد دمای یکنواخت با استفاده از المنت دستگاه جوجه‌کشی

برای ایجاد شرایط مناسب و دمای یکنواخت در دستگاه‌های جوجه‌کشی از روش‌های گوناگونی برای تولید گرما استفاده می‌شد. شاید ساده‌ترین و کم‌هزینه‌ترین روش آن به‌کارگیری لامپ‌های حبابی بود؛ اما در این روش مشکلاتی نظیر احتمال خرابی، قطع و وصل پی‌درپی و کاهش طول عمر مفید لامپ در اثر رطوبت داخل دستگاه وجود دارد. مشکلات، محققان را وادار به استفاده از روش‌های پیشرفته‌تر و مطمئن‌تری کرد. در دستگاه‌های مدرن و پیشرفتهٔ امروزی از المنت حرارتی با عنوان «المنت دستگاه جوجه‌کشی» برای تأمین حرارت و گرمای مورد نیاز درون محفظه استفاده می‌شود. استفاده از المنت مزایای فراوانی نظیر کنترل پیوستهٔ دما و یکنواخت کردن آن و همچنین افزایش طول عمر دستگاه جوجه‌کشی دارد.

تنظیم گرمای داخل دستگاه و اکسیژن‌رسانی

توجه داشته باشید که تنظیم گرمای داخل محفظهٔ جوجه‌کشی بسیار مهم‌تر از نحوهٔ تأمین گرمای آن است، زیرا کم‌وزیاد شدن دمای داخل دستگاه باعث تغییر زمان و فرایند جوجه‌کشی خواهد شد؛ حتی ممکن است در اثر تغییرات زیاد دما، جوجه‌ها آسیب ببینند. حرارت مورد نیاز در دوره جوجه‌کشی، ۴۰-۳۵ درجهٔ سانتی‌گراد در نظر گرفته می‌شود که به‌صورت نرمال اکثراً دما را در ۳۸ درجهٔ سانتی‌گراد نگه می‌دارند. در دمای کمتر از ۳۵ درجه، جوجه‌ها دیرتر و در دمای بالای ۴۰ درجه جوجه‌ها زودتر بیرون خواهند آمد. ازاین‌رو کنترل و تنظیم دما نقشی مهمی در فرایند دستگاه جوجه‌کشی دارد؛ دما باید به‌وسیلهٔ ترموستات‌ها و المنت دستگاه جوجه‌کشی پیوسته کنترل و بررسی می‌شود تا در حالت یکنواخت و مناسب نگه داشته شود و جوجه‌ها به‌موقع بیرون آیند.

 جالب است بدانید که پوستهٔ تخم منافذی دارد که اکسیژن از طریق این منافذ به جوجه می‌رسد و رطوبت درون تخم از طریق همین منافذ تبخیر می‌شود. در روند رشد جوجه و با تبخیر آب، کیسهٔ داخل تخم بزرگ‌تر و نوک جوجه به پوستهٔ تخم نزدیک‌تر می‌گردد تا بتواند با شکستن دیوارهٔ تخم بیرون آید، دقت داشته باشید اگر رطوبت دستگاه زیاد باشد و تبخیر مناسب انجام نشود جوجه‌ها دیرتر از موعد بیرون می‌آیند.

گردش خودکار تخم‌ها در داخل دستگاه جوجه‌کشی

تقریباً در حالت طبیعی جوجه‌کشی، پرندهٔ مادر در هر نیم ساعت یک‌بار تخم‌ها را می‌چرخاند تا زردهٔ تخم به پوسته نچسبد و جوجه تلف نشود. در دستگاه‌های جوجه‌کشی نیز همین کار به‌صورت اتوماتیک یا با دخالت دست انجام می‌شود. در دستگاه‌های ساده، با توجه به نوع تخم در هر ساعت یا ۴-۳ ساعت یک‌بار عمل چرخاندن تخم‌ها انجام می‌شود؛ این عمل به دلایلی نظیر باز و بسته شدن پیاپی درب محفظه و همچنین تماس دست با تخم و نوسانی شدن دما و رطوبت داخل دستگاه، روشی نامناسب و غیربهداشتی تلقی می‌شود و بازدهی و دقت عملیات را کاهش می‌دهد. امروزه در دستگاه‌های پیشرفته‌تر، چرخش تخم‌ها به‌صورت اتوماتیک و توسط دستگاه‌هایی نظیر موتور گیربکس انجام می‌شود.

 عامل تأثیرگذار دیگر در عملیات جوجه‌کشی تهویه هوای مناسب و به‌موقع است؛ چنانچه فرآیند جابه‌جایی هوای درون دستگاه با دقت کافی انجام نشود، میزان CO2 افزایش می‌یابد و اگر این افزایش بیشتر از ۳ درصد باشد برای جوجه‌ها خطرناک است و اگر به مقدار ۵ درصد برسد، همۀ جوجه‌ها تلف خواهند شد.

در این مقاله سعی کردیم شما را با چگونگی عملکرد دستگاه جوجه‌کشی و عوامل مؤثر بر عملیات آن نظیر رطوبت، دما، چرخش و تهویهٔ مناسب و همین‌طور تأثیر المنت دستگاه جوجه‌کشی در یکنواخت سازی دمای داخل دستگاه آشنا سازیم تا بتوانید با تهیهٔ دستگاه‌های جوجه‌کشی باکیفیت، عملیات جوجه‌کشی پرسود و پر بازدهی را داشته باشید؛

در رابطه با المنت دستگاه جوجه کشی  این مطالب را هم مطالعه بفرمائید :

به زودی اضافه خواهد شد.

منبع مورد استفاده:

egg hatching machine

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *