آشنایی با کنترلرهای رطوبت و دما

آشنایی با کنترلرهای رطوبت و دما

از گذشته تا به امروز، همیشه یکی از دغدغه‌های انسان‌ها تسلط و کنترل بر محیط اطراف خود بوده‌است. امروزه این نوع کنترل‌ها بسیار پیچیده‌تر شده‌است، بنابراین برای این امر نیاز به تجهیزات دقیق و ویژه‌ای در صنایع مختلف می‌باشد. البته این مسئله هم در ابزارهای خانگی جهت افزایش ایمنی نیازی مبرم و حیاتی محسوب می‌شود. با توجه به اینکه شرایط محیطی می‌تواند شامل بسیاری از عوامل باشد، در نتیجه قابلیت ایجاد کنترل بر همه موارد کاری سخت می‌باشد. البته در صورتی که از ابزارهای مناسب و باکیفیتی برای این کار استفاده شود، تا حدی این کنترل کامل امکان‌پذیر خواهد بود.

کنترل دما و رطوبت در حقیقت یک سیستم کنترلی ساده است، که هم در صنایع سبک و هم در لوازم مرتبط با منازل می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد. در واقع این سیستم، یک دستگاه کنترل مطلوب برای صنایع کوچکی است که می‌خواهند یک نوع شرایط محیطی و زیستی مشخصی را از دما و رطوبت به طور هم‌زمان داشته باشند.

نحوه کارکرد کنترلر رطوبت و دما

این کنترلر در حقیقت دارای یک سنسور دما است و در کنار آن میزان سطح رطوبت را به وسیله رطوبت‌سنج در محیط اندازه‌گیری می‌کند. ترکیب این دو پارامتر در کنار هم و تنظیم نسبت هر کدام با یکدیگر، برای صنایعی که نیاز به این سیستم دارند، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. این ابزار بیشتر در صنایعی مورد استفاده قرار می‌گیرد، که جلوگیری از فاسد شدن مواد غذایی یا جلوگیری از بروز بیماری و تلفات در دام و طیور نقش پررنگی در آن دارد، زیرا در صورت عدم تعادل بین دما و رطوبت، ممکن است خسارات جبران‌ناپذیری را به وجود آورد.

نحوه کارکرد کنترلر رطوبت و دما
کاربردهای کنترلر رطوبت و دما
کاربردهای کنترلر رطوبت و دما

کاربردهای کنترلر رطوبت و دما

  • استفاده در سردخانه‌ها و یخچال‌های صنعتی: همان طور که می‌دانید سردخانه‌ها و یخچال‌های صنعتی شرایط کاملا متفاوتی با یخچال‌های عادی منازل دارند. اگرچه شاید کلیت کار آنها یکی باشد، ولی در سردخانه‌ها نیاز به کنترل بسیار بالایی جهت جلوگیری از فاسد شدن مواد غذایی با حجم بالا و هم‌زمان حفظ کیفیت آنها در طولانی مدت می‌باشد. همچنین لازم به ذکر است که رطوبت مناسب می‌تواند باعث جلوگیری از خشک شدن محصولات منجمد شود. پس برای رسیدن به چنین قابلیتی، یعنی حفظ و تعادل بین رطوبت و دما، می‌تواند بسیار پراهمیت باشد.
  • استفاده در بیمارستان‌ها و آزمایشگاه‌ها: شرایط محیطی بیمار، به علت ضعیف شدن قوای جسمی از اهمیت بیشتری در برابر یک انسان سالم برخوردار است. همچنین نگهداری دارو و سایر تجهیزات پزشکی که سالم بودن آنها به تعادل بین این دو عامل حیاتی بستگی دارد، می‌تواند نقش کنترلرهای دما و رطوبت را بیش از پیش نشان دهد.
  • استفاده در فروشگاه‌های مواد غذایی: تمامی مواد غذایی برای نگهداری صحیح و درست نیاز به دما و رطوبتی مناسب دارند. در یک فروشگاه بزرگ مواد غذایی مسلما نمی‌توان تمامی این مواد را در کنار هم قرار داد، چون هر کدام نیازمند درجه و رطوبت خاص خود هستند. در ضمن انبار این فروشگاه‌ها نیز باید در بخش‌های مختلف دارای دما و میزان رطوبت متفاوتی باشند. بنابراین، وجود کنترل‌های دما و رطوبت می‌تواند برای این فروشگاه‌ها نیز بسیار مفید باشد.
  • استفاده در مرغداری‌ها: مسلما شرایط نگهداری پرندگان با انسان تفاوت دارد. اگرچه در شرایط عادی روستایی می‌توان بدون توجه به برخی مسائل و به شکل سنتی آنها را مدیریت کرد، ولی در شرایط صنعتی داستان کمی متفاوت است. یکی از علل این تفاوت، اثرگذاری بسیار زیاد میزان دما در مرغداری‌ها است، زیرا بر روی سلامتی مرغ‌ها تاثیر زیادی دارد. اگر این شرایط محیطی در مرغداری‌ها رعایت نشود، شاهد بروز بیماری‌های متعدد در آنها شده و در ادامه سبب بروز تلفات زیادی خواهد شد. پس تعادل بین دما و رطوبت می‌تواند در صنایع دام و طیور از اهمیت زیادی برخوردار باشد.
  • استفاده در سایر موارد: استفاده این کنترلرهای هوشمند در هتل‌ها، موزه‌ها، اتاق‌های سرور، مهدکودک‌ها و سایر اماکنی که این دو فاکتور پراهمیت برایشان مهم است نیز قابل استفاده می‌باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *