ساخت یک کنترلر PID 240 ولت ۲۰ آمپر گام به گام قسمت ۱

در این ویدئو می‌خواهیم به ساخت یک کنترلر ۲۴۰ PID ولت سری ۲۰ آمپر بپردازیم. این دسته از کنترلرها در بسیاری از مصارف ابزار دقیق به خصوص در زمینه کنترل دما و یا حرکت‌های دقیق کاربردهای زیادی دارند. کنترلر ما یک کنترلر با ظرفیت ۲۰ آمپر است که به خاطر افزایش دما نیازمند یک خنک کننده مناسب هوایی هم هست.

ابزارهای مورد نیاز

ابزارهای کاری که در اینجا می‌شوند، شامل اجزای کنترل، بدنه و سیستم خنک کننده است. در اینجا ما باید ورودی‌های کنترل و جریان تحت کنترل را وارد کرده، سپس آن‌ها را تحلیل کنیم و در نهایت اقدام به ارسال پیام به سیستم‌های اجرایی کنیم.

برای شروع کار ما به یک جعبه احتیاج داریم. گرچه در اینجا ما با کمی گرما روبرو هستیم، اما این گرما به حدی نیست که ما را مجبور به استفاده از جعبه فلزی کند. به همین خاطر در اینجا ما از یک جعبه با ابعاد مناسب پلاستیکی استفاده می‌کنیم. خوبی جعبه‌های پلاستیکی در این است که شما می‌توانید به راحتی و با استفاده از ابزارهای کارگاهی آن‌ها را شکل دهید.

ما در اینجا از ابزارهای کافی برای تمامی قسمت‌ها استفاده می‌کنیم، دریل، مته‌های مناسب، تیغ کف تراش، دستگاه لحیم و چند ابزار برش نیز برای این کار نیاز دارید. با استفاده از این ابزارها می‌توانید مکان قطعات را در جعبه ایجاد کنید و سپس آن‌ها را متصل کنید. برای اتصال قطعه‌ها به بدنه هم می‌توانید از چسب سریع و یا از پیچ استفاده کنید.

شروع ساخت

برای شروع ساخت ابتدا باید از شابلون‌های قطعات استفاده کنید تا بتوانید مکان هر کدام از قطعه‌ها را بر روی جعبه (شاسی) نگهدارنده ایجاد کنید. در اینجا ما از شابلون‌های از پیش تعین شده استفاده کردیم. در صورتی که شما چنین شابلون‌هایی ندارید می‌توانید از خود قطعات و مداد نوک تیز استفاده کنید. دقت کنید که سعی کنید که به دقت کار اندازه گیری و نقش زدن را انجام دهید تا قطعه‌ها در جای خودشان جاگیر شوند و بعد از نصب تکان نخورند.

به دقت باید جای قرارگیری ترانس، دکمه فعال سازی اصلی و کنترل تنظیم حرارت را بر روی درب جعبه (شاسی) خودتان رسم کنید. سعی کنید نه قطعه‌ها را نزدیک به هم و نه بسیار دور طراحی کنید. زیرا هر دو به رسیدن به یک کار تمیز و مهندسی شده آسیب می‌زند. در اینجا پیشنهاد می‌کنم که حداقل در اطراف هر قطعه باید تا یک سانتیمتر فضای بدنه باقی بماند.

در قدم بعدی باید فضای خنک کاری لازم را برای این کنترلر ایجاد کنیم. همانطور که در بالا گفته شد، باید قسمت‌های خنک کاری لازم را هم در بدنه شاسی ایجاد کنیم. برای این منظور، باید از یک طرف اقدام به ایجاد دریچه فن کنیم و در سمت مقابل باید سوراخ‌های کافی برای ورود هوا را ایجاد کنیم.

در قدم بعدی باید فن را در بدنه نصب کنیم. فنی که در اینجا به کار گرفته می‌شود، یک فن سبک است که جریان هوا را ایجاد کند. نیازی به فن قوی و با دمش بالا نیست، صرفا داشتن یک جریان هوای آرام و مستمر برای خنک کاری قطعات کافی است.

در سمت سوراخ‌های ورود هم هم بهتر است که از سوراخ‌های ریز و متعدد در بدنه شاسی استفاده شود. این کار از ورود حشرات و ذرات درشت به درون شاسی جلوگیری می‌کند.

نکته: گرچه می‌توانید برای خنک کاری از سوراخ‌های در بدنه و فن استفاده کنید، اما این کار سبب می‌شود که آب و رطوبت هم به راحتی وارد این کنترلر شود، به همین خاطر مطمئن شوید که در زمان به کارگیری پاشش آب و یا رطوبت هوا به قدری نیست که سبب آسیب رسیدن به دستگاه و یا ایجاد خطرات دیگر شود.

بعد از رسم مکان‌هایی که باید قطعات نصب شوند، اقدام به بررش کاری در بدنه می‌کنیم. برای این کار میتوانید از ابزارهای برش الکتریکی استفاده کنید. با این کار برش کاری لازم انجام می‌شود.

پس از برش زدن، پلیسه‌های به جا مانده را با استفاده از یک تیغ کف تراش بر می‌داریم.

اکنون نوبت به نصب قطعات در جای خود است. برای این منظور باید مطمئن شوید که هیچ پلیسه ای در اطراف سوراخ‌های ایجاد شده باقی نمانده است. برای استحکام نصب قطعات می‌توانید از چسب قوی برای اتصال قطعات استفاده کنید. سپس با استفاده از یک پیچ اتصال را محکم تر کنید.

ممکن است در زمان نصب قطعات نیازمند سوراخ کاری مجدد برای جای پیچ‌ها باشید. به همین منظور با استفاده از یک مته باند علامت گذاری نسبت به علامت گذاری و در نهایت سوراخ کاری جای پیچ‌ها استفاده کنید. پیچ‌ها باید از نوع خود پیچ باشد، زیرا در اینجا امکان استفاده از قلاویز برای شما وجود ندارد.

خوب در اینجا قطعات لازم را متصل کردیم و نوبت به بقیه کارها می‌رسد که آن را در ویدئو دوم بیشتر دنبال می‌کنیم. 

قسمت دوم آموزش ساخت کنترلر

1 دیدگاه برای “ساخت یک کنترلر PID 240 ولت ۲۰ آمپر گام به گام قسمت ۱

  1. اشتراک‌ها: ساخت یک کنترلر PID 240 ولت 20 آمپر گام به گام بخش دوم - گروه صنعتی کوپل (به همراه ویدئو دوبله)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *